W przypadku minimalistycznych i eleganckich wesel istnieje wiele różnych kombinacji i możliwości aranżacji stołów dla gości. Jedną z ciekawych opcji jest stół, na którym nie są wyłożone talerze z zimnymi daniami. Chcielibyśmy skoncentrować się na tej alternatywie.
Tego rodzaju rozwiązanie doskonale sprawdza się właśnie podczas ślubów o minimalistycznym charakterze, gdzie prostota i elegancja są kluczowymi elementami. Na tych stołach kelnerzy serwują wyłącznie gorące dania, podczas gdy przystawki, dania zimne, napoje gazowane oraz słodkości są pięknie wyeksponowane na specjalnych, łatwo dostępnych dla gości szwedzkich stołach.
Weronika
Bardzo fajnie to wygląda. Proszę tylko napisać czy goście muszą daleko chodzić po jedzenie? Chcemy właśnie tak zrobić jak Pan mówił na spotkaniu. Czy napoje też są na stołach tam gdzie goście?
sonatina
Stoły z daniami zimnymi czyli z przekąskami są w bezpośredniej odległości od stołów gości. Nie ma potrzeby przechodzić przez parkiet. Są w zasięgu wzroku. Napoje gazowane podajemy przy stołach szwedzkich natomiast napoje w dzbankach podajemy bezpośrednio do stołu. Oczywiście wszelkie napoje bez ograniczeń.